Röviden

MN
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vass döntős
Vass Dóra bekerült az egyéni öszszetett döntőbe a ritmikus gimnasztikázók moszkvai világbajnokságán. A 132 induló közül Vass ugyan a 26. helyen végzett a gyakorlatok alapján, ám egy országból csak két versenyző szerepelhet a fináléban, így kiesett előle egy-egy azeri, orosz és ukrán, így huszonharmadikként szerepelhet a legjobb huszonnégy között. Forray Fanni a 60., Szalóki Violetta a 72. lett, az olimpiai és világbajnok Jevgenyina Kanajeva végzett az élen. (MN)

Egyéni csúcs
Baranyai János 350 kg-os (155, 195) egyéni csúccsal az első lett a 85 kg-os kategória C csoportjában a törökországi súlyemelő-vb-n. (MTI)

Szávay a nyolcban
A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:3, 7:5-re legyőzte a brit Elena Baltachát a 220 ezer dollár összdíjazású, szöuli keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében. (MTI)

Maratonra fel
Mától vasárnapig a spanyolországi Banyolesben rendezik meg a maratoni kajak-kenu világbajnokságot. Csabai Edvin visszavonulása után a hatszoros világbajnok Csay Renáta és a tízszeres első, ezúttal egyesben is induló Györe Attila a magyar csapat legtapasztaltabb versenyzője. (MTI)

NB I, 8. forduló
Két mérkőzéssel ma megkezdődik a labdarúgó NB I 8. fordulója: Videoton–Haladás 17.00, Újpest–Szolnok 19.00. (MTI)

Győri erősítés
Két argentin középpályást szerződtetett a Győr labdarúgócsapata. A 28 éves Carlos Marinelli korábban többek között az argentin Boca Juniorsban, az angol Middlesbrough-ban és az olasz Torinóban is szerepelt, s a 24 esztendős Juan Ignacio Brioneshez hasonlóan legutóbb az argentin másodosztályban érdekelt Aldosiviben játszott. (MTI)

László a Charleroi-nál
László Csaba lett a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Charleroi vezetőedzője az idény végéig. László Csaba a válogatottnál Lothar Matthäus pályaedzőjeként vált ismertté a magyar labdarúgásban. Később idehaza irányította a Ferencvárost és a Sopront, utána az ugandai válogatott szövetségi kapitánya volt, legutóbb a skót Heartsnál dolgozott, ahonnan januárban távozott. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.