Röviden

MN
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fischer Ádám lemondott
A Magyar Állami Operaház fő-zeneigazgatói funkciókat ellátó vezető karmesteri státusáról tegnap lemondott Fischer Ádám. A nemzeti erőforrás miniszter, Réthelyi Miklós és Horváth Ádám, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa azonban ragaszkodik Fischer Ádám művészeti tevékenységéhez a dalszínházban, ezért tiszteletbeli fő-zeneigazgatói címet ajánlott fel a karmesternek, aki ezt el is fogadja. Fischer Ádám további művészi feladatait a leendő fő-zeneigazgatóval történő egyeztetések után határozzák meg. (MTI)

Mesenapok a Bodrogközben
A magyar népmese ünnepéhez kapcsolódva ma délelőtt tízkor kezdődnek a Karcsai mesenapok, amelyek az utolsó adatközlő mesemondó, Pápai Istvánné Páhi Emma köré szerveződnek. A jelenlévők emléküléssel idézik fel Nagy Géza helytörténész alakját, akinek gyűjtéseiből több mesekönyv született. Az estét Halmy György Emma néniről készült portréfilmje zárja. (V. K.)

Elhunyt Szekrényi Ágnes
Életének 64. évében elhunyt Szekrényi Ágnes, a Nemzeti Kottatár vezetője. Az Országos, később Nemzeti Filharmónia kottatárát 1973-tól gondozta, 2002-től a Nemzeti Kottatár vezetőjeként végezte munkáját, nemcsak a Nemzeti Filharmonikusok, hanem a többi magyarországi szimfonikus zenekar munkáját is segítve. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.