Röviden

MTI
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétes eredetű jegyzőkönyvek
Poloskákkal rögzítették a romagyilkosságok gyanúsítottjainak egyes beszélgetéseit – adta hírül tegnap a Blikk rendőrségi forrásokra hivatkozva. A bulvárlap szerint a hat halálos áldozattal járó bűncselekmény-sorozat feltételezett elkövetőit büntetés-végrehajtási intézetekben is lehallgatták, illetve amikor közösen szállították a fogvatartottakat, akkor is használt operatív eszközöket a hatóság. A Blikk szerint egy ilyen beszélgetéskor derült ki az is, hogy Cs. István a tiszalöki gyilkosság után csatlakozott a halálbrigádhoz. Lapunk korábban már beszámolt arról, hogy a rendőrség nemcsak poloskákat, hanem beszervezett ügynököket is alkalmaz titkos információgyűjtéskor. (V. A.)

Szijjártó: MSZP-s lelkiismeret-furdalás
A miniszterelnök szóvivője szerint az MSZP újra magából indul ki, és jogosan érez lelkiismeret-furdalást a nyugdíjasokkal szemben. Szijjártó Péter azt kommentálta így, hogy az MSZP bejelentette, az adatvédelmi biztoshoz fordul Orbán Viktor nyugdíjasoknak küldött levele miatt. (MTI)

Szanyi előfizetést gyűjt a Népszavára
Az MSZP-tagság egyik feltételéül a Népszava című napilap előfizetését tenné meg a jövőben a párt vezetése – mondta Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke. Az MSZP-nek az a célja, hogy legyen legalább egy, igazán hiteles és a baloldali értékeket is figyelembe vevő médiája – közölte, hozzátéve: ennek a Népszava megfelel. (MTI)

Óbudai védekezés

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legutóbbi jelentésében egyoldalúan vizsgálta a kerület költségvetési egyensúlyát, mivel abban nem tértek ki a központi költségvetési források alakulására. Bús Balázs fideszes polgármester közleményében arról számolt be, hogy 2006– 2010-ben összességében 3,5 milliárd forint központi költségvetési támogatási hiány mutatható ki. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.