Röviden

MTI
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukik az UniCredit olasz vezére?
Tovább élesedik az olasz UniCredit bankcsoport felső vezetésében kialakult konfliktus, ami azt követően mérgesedett el, hogy Líbia nemrégiben növelte részesedését a Magyarországon is érdekelt pénzintézetben. Az észak-afrikai arab ország jelenleg 7,59 százalékot ellenőriz a bankcsoportban. Olasz sajtójelentések szerint Alessandro Profumo vezérigazgató arra számít, hogy menesztik állásából. A vezető visszahívásáról lapzártánk idején is folytak a tárgyalások. (MTI)

Kínai kérőt kapott a General Motors
Részesedést vásárolna a General Motorsban (GM) Kína legnagyobb autógyártó konszernje, a SAIC Motor Corp. A SAIC a GM tervezett tőzsdei részvénykibocsátásában venne részt, de amerikai sajtóértesülések szerint még nem született döntés a vásárlásról. A SAIC a kilencvenes évek óta folytat autógyártási együttműködést Kínában a GM konszernnel. A GM részvényeinek 61 százalékát tartó és azt a tőkepiacon kihelyezni kívánó amerikai kormány egyébként rossz szemmel nézi külföldi nagybefektetők vásárlási szándékát, miután nemrégiben ötvenmilliárd dollárt fordított a GM megmentésére. (MTI)

Kevesebb gabona termett az idén
Az előző évinél 12,1 százalékkal kevesebb, 5,299 millió tonna volt a betakarított kalászosok mennyisége az idén. A gazdálkodók 1,505 millió hektárról takarították be a gabonát, ez 10,7 százalékos termőterület- csökkenést jelent 2009-hez képest. Búzából az idén 3,764 millió tonna termett 1,011 millió hektáron. Rozsból 75 ezer tonnát arattak le 36 ezer hektárról. Árpából 966 ezer tonnát, zabból 123 ezer tonnát takarítottak be az idén. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.