Röviden

MTI
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ígéret Grúziának
Brüsszel. A NATO novemberi lisszaboni csúcstalálkozóján meg fogják ismételni azt a 2008-as ígéretet, hogy Grúzia jövője az euroatlanti integrációban van, és hogy az ország idővel az észak-atlanti szervezet tagjává fog válni – mondta Jamie Shea, a NATO politikai tervezési igazgatója tegnap Brüsszelben. A 2008. tavaszi bukaresti NATO-csúcson ez két ország – Grúzia mellett Ukrajna – vonatkozásában hangzott el. Ami Ukrajnát illeti, Jamie Shea kijelentette: az atlanti szövetség nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy az új kijevi vezetés immár nem törekszik a NATO-tagságra. (MTI)

Moldova választ
Chisinau. Mivel a moldovai parlamentnek nem sikerült megválasztania a köztársasági elnököt, a törvényhozást fel kell oszlatni – döntött tegnap a chisinaui alkotmánybíróság. „A döntéssel Mihai Ghimpu ügyvezető államfő is egyetértett, aki így köteles a parlament feloszlatásáról szóló rendeletet aláírni és bejelenteni az előre hozott választások dátumát. A döntés végleges, fellebbezésnek nincs helye” – mondta Dumitru Pulbere, az alkotmánybíróság elnöke. (MTI)

Hazudott az FBI
Washington. Egy most nyilvánosságra hozott jelentés szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hazudott a washingtoni kongresszusnak, és indokolatlan „terrorellenes” vizsgálatokat folytatott baloldali, jog- és környezetvédő szervezetek ellen 2001 és 2006 között. A jelentést az igazságügy-minisztérium főfelügyelője készítette a kongresszus négy évvel ezelőtti megbízásából, miután a sajtóban dokumentumok jelentek meg az FBI-nak a 2001. szeptember 11-e utáni „rugalmasabb” szabályozást kihasználó túlkapásairól. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.