Sarkozy illegális bevándorlói

Olvasónktól
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mi várható volt, az bekövetkezett. Barroso és Sarkozy Brüsszelben összekülönbözött, leginkább Viviane Reding minősíthetetlen hasonlata miatt. Az persze a minimum, hogy a biztos aszszony bocsánatot kért, azt azonban remélem, hogy megbocsáthatatlan hibája miatt lapátra teszik. Az eurószázasokkal kistafírozott, Franciaországból ingyen hazarepített román és bolgár cigányokat a második világháború deportáltjaival összehasonlítani súlyos aránytévesztés. Ennek csak ellent lehetett mondani. Furcsa, hogy ennek ellenére a brüsszeli képviselők továbbra is szítják a tüzet, pedig tudhatnák, aki szelet vet, vihart arat.
Olaszország küzd az illegális albán és észak-afrikai bevándorlók ellen, a román és a bolgár cigányok ellen, valamint Kelet-Európa prostituáltjai ellen. Spanyolország küzd Dél- és Közép-Amerika, valamint Észak-Afrika illegális bevándorlói ellen. Franciaország küzd Románia és Bulgária cigánykivándorlása ellen, valamint a Maghreb-országok és Afrika illegális bevándorlóival, és mindehhez társulnak a ki tudja, hányadik generációs arab és afrikai fiatalok beilleszkedési problémái.
És bár most éppen nincsenek napirenden, ne hagyjuk ki a németeket sem, ahol a Vaterland, a Volk egysége mindig elsőbbséget élvezett a nyugati individualista megnyilvánulásokkal szemben, mert azért nekik is megvannak a maguk délszláv és török problémáik.
Mindez történik a világválság kellős közepén. Az Amnesty International (AI) persze felszólíthatja Párizst, hogy hazaküldés helyett adjon a cigányoknak letelepedési és lakhatási támogatást, csak azt felejtették el megmondani, hogy miből? Meg elfelejtették azt is megmondani, hogy mit kezdjenek a franciák azokkal, akik a legcsekélyebb alkalmazkodásra sem hajlandók. Komolyan gondolja bárki, hogy a francia gloire hosszú távon el fogja viselni azt, hogy pusztán azért, mert Egyiptomban az Egyiptom–Algéria focimeccsen történik valami, azért arab fiatalok felgyújtják és szétverik Marseille-t? Komolyan azt hiszik, hogy el lehet viselni azt, hogy amikor üldözés közben a fegyveres cigány bankrabló összetűzésbe kerül a rendőrökkel, és azok lelövik, utána gond nélkül szét lehet verni a települést, meg lehet támadni a francia rendőrséget? Komolyan úgy gondolják, hogy a legkeresztényibb király országában a mozlim közösség női tagjai fognak divatot diktálni kendőviseletből Párizsnak? És azért sem alkalmazkodnak a többségi társadalomhoz.
Akkor, amikor Görögország után várhatóan Olaszország is, Spanyolország is, Portugália is az IMF és az unió segítségére fog szorulni, és Franciaország is komoly gazdasági nehézségekkel küszködik. Azért írom mindezt, mert a fent felsorolt négy – úgymond problémás – ország lakossága 250-300 milliós tömeget tesz ki. Azért ez már az unióban is szám. És nyugodtan lehet további országokkal is számolni, amelyek történelmi, politikai vagy gazdasági kapcsolatok miatt az adott körülmények között csatlakoznának ezekhez a „nagyokhoz”. És hogy mik azok az adott körülmények? A fenti négy ország az unión belül alakít egy külön csoportot (hasonlóan a szénegyezményhez vagy az acélunióhoz) a migráció visszaszorítására.
Lesz nagy sikoltozás és rasszistázás! Vagy: Franciaország elfogadja az AI ajánlását, de azt mondja, rendben, ennek ennyi meg annyi a költségvonzata, ennyivel kevesebbet fizetek be az uniós közösbe, mire más ország azt válaszolja, ja, ha a franciák nem teljesítenek, akkor én sem fizetek, mert nekem viszont ez meg az a bajom. Akkor aztán annyi is az uniónak. Vagy a legegyszerűbb megoldás, hogy Franciaország, ha sokat szórakoznak vele, egyszerűen közli, hogy nem kér ebből a tszcs-ből, és kilép az unióból. Mert azt azért ne felejtsük el, hogy 1966-ban, amikor felelőtlen politikusok elkezdtek a franciák meg Európa felett különalkukat kötögetni, De Gaulle Franciaországa úgy lépett ki a NATO-ból, mint a parancsolat.
Szóval Reding asszony is, TGM is, a zámolyi ügyben irkafirkálgatók is meg mások is szerte Európában folytathatják áldásos tevékenységüket, csak türelmesen, így tovább, még egy kis idő és év végére szét is rúgták az uniót. Bravó!
Horányi Ödön
e-mail

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.