Sukoró: gyanúsított lehet Joáv Blum

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség előzetesen nem tájékoztatja a sajtót jövőbeli nyomozati cselekményekről, így arról sem, hogy kit, kiket kíván a jövőben gyanúsítottként kihallgatni – reagált a nyomozó hatóság szóvivője arra a Népszabadságban megjelent értesülésre, hogy Joáv Blum, az elhíresült sukorói kaszinóberuházás egyik befektetője gyanúsított lehet. A lap tegnapi számában azt közölte: azok után, hogy az izraeli üzletembernek a csereingatlan-vásárlásban közreműködő ügyvédje gyanúsított lett, Blum is azonos eljárásra számíthat. Más ügyészségi forrásokból úgy értesültünk, a lap által közölt ügyvédi felvetés, amely szerint Joáv Blum is az eljárás terheltje lehet, nem légből kapott feltételezés. Ezzel együtt abban az esetben, ha gyanúsítottként idézik, és a befektető nem jelenik meg az ügyészségen, nem várható, hogy nemzetközi elfogatóparancsot bocsátanak ki ellene, mert a cselekmény tárgyi súlya, amely legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget, ezt nem indokolja.
Lapunk kedden adott hírt arról, hogy a nyomozó hatóság szeptember 16-án kétrendbeli közokirat-hamisítással gyanúsította meg az eljárás harmadik terheltjét, egy vidéki illetőségű ügyvédet. A férfi a sukorói kaszinóberuházás egyik befektetője, Joáv Blum albertirsai és pilisi ingatlanjaival összefüggésben a gyanú szerint színlelt ajándékozási szerződés elkészítésében működött közre.

Izrael még nem válaszolt. Budai Gyula miniszterelnöki megbízott még augusztus 13-án fordult az izraeli nagykövethez tájékoztatásért, az iránt érdeklődve, hogy valóban folyik-e a sukorói ingatlant megvásárló Joáv Blum ellen büntetőeljárás ingatlanspekuláció miatt Izraelben. Megkeresésünkre a politikus tegnap arról számolt be, hogy eddig hivatalos választ nem kapott, a sajtóból arról értesült, hogy a nagykövet továbbította kérését a zsidó állam hatóságai felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.