Szocialista csendőrpertu

2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hétvége sajtóba került szocialista botrányai közül – sajátossága miatt – figyelemre méltó a kispesti polgármester epizódja. Gajda Péter kerületvezető nem elsősorban a ma már mindennapossá lett MSZP-panamabukták miatt lett érdekes a Hír TV nézői számára, hanem a riporterrel való szokatlan bratyizásával is. A polgármester Kisberk Szabolcs kitartó érdeklődésétől (mármint, hogy mondjon valamit az eltapsolt kerületi pénzekről) haveri tegeződéssel zárkózott el. A szocialista kerületvezér látnivalóan igyekezett valamiféle oldott atmoszférát sugallni a tévénézők felé, mintha korábban együtt őrzött volna kecskét az egyébként nagykorú, családos riporterrel. Volt az egészben valami csendőrpertus, vagy ha úgy jobban tetszik, elvtársiasan bunkó tempó. Másképp fogalmazva, a kispesti korrupciós botránysorozat ezúttal nem kizárólag a hűtlen kezeléssel meggyanúsított kerületvezetés több száz milliós telekügyleteiről, trükkös felújításairól szólt – lazának szánt mozzanatai a szocialista politikusok sokoldalúságára is felhívták a figyelmet.
Érdekes megfigyelés: minél beljebb hatolunk a politikai bűnözés rengetegébe, úgy szaporodnak a zsiványsághoz kapcsolódó színes, bulváros elemek. Itt is ilyesmiről van szó. A gyanúsított, illetve a már kaptárban üldögélő haramiák legtöbbjéhez kötődik valami tárgy, jelző, miegymás. Gondoljunk csak nokiás Hagyó Miklósra, pogácsás Szűcs Erikára, kamerafejelő Veres Jánosra, feljelentős Keller Lászlóra, hogy trágár Gyurcsány Ferencet ki ne felejtsem… Most meg itt bontogatja imázsát a laza politikust alakító Gajda Péter. Izgalmas terület a latorpszichológia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.