Tarlós István mindenkivel megállapodott

2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés működéséről, a bizottsági helyek elosztásáról és a külsős szakértők számáról is megállapodott tegnap az ellenzéki pártok, így az MSZP, az LMP és a Jobbik képviselőivel – közölte lapunkkal Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Tarlós és az új fővárosi képviselők többsége tegnap, a városházán átvette megbízólevelét. A főpolgármesterrel együtt 34 tagúra csökkent testület tagjai pénteken teszik le esküjüket. Tarlós mögött többség áll, őt is beleszámolva, a Fidesz– KDNP- nek 18 mandátuma van, az MSZP tíz, az LMP és a Jobbik 3-3 képviselői helyet szerzett. A fővárost irányító kormánypártok mandátumot szerző jelöltjei közül mindenki részt vesz a munkában, a szocialistáktól távozott Steiner Pál parlamenti képviselő, valamint Kispest és Pesterzsébet polgármestere: Gajda Péter és Szabados Ákos. Staudt Gábor és az LMP-s Jávor Benedek szintén lemondott, pártjaik nevezik meg az új delegáltakat. A Fővárosi Közgyűlés október 15-i ünnepélyes alakuló ülésén beszédet mond a miniszterelnök. Várhatóan négy főpolgármester-helyettest választanak, az első tanácskozást pedig a hónap végén tartják.

Szabálytalan szerződések? A 4-es metró uniós beruházásánál további 38 szerződés ügyében folytat szabálytalansági vizsgálatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Bár Brüsszel korábban már 11 szabálytalan közbeszerzés miatt 57 milliárd forint támogatást elvont, az NFÜ szerint jelenleg elegendő forrás van a metróépítésre. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.