Totó

Munkatársunktól
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé megtekerték az illetékesek a totó 38. heti szelvényét, hiszen a szokásos nyolc német futballbajnoki mellé ezúttal nem Itáliából, hanem Angliából „hoztak” hat mérkőzést. Utóbbiak között nincsen igazi rangadó, viszont magyar érdekeltség akadhat. Gera Zoltán jól rajtolt, s még veretlen klubja, a Fulham a nyeretlen Evertont fogadja a győzelem reális lehetőségével. Honfitársunk egyelőre nem sok lehetőséget kap az eredményes csapaton változtatni nem igazán akaró Mark Hughes-tól, pontosabban a keddi, Stoke elleni Ligakupa-zakóból kivehette a részét. Gerával vagy nélküle, van esély legyűrni az utolsó előtti helyen szerénykedő, igaz, az Old Traffordról, a Man. Unitedtól pontot csent liverpooli kékeket. Apropó, MU! Sir Alex Fergusonék a Boltonnál vendégeskednek, amelynek kapujában az utóbbi meccseken Bogdán Ádám állt. Ám hétvégéig lejár a finn Jussi Jääskeläinen eltiltása, kérdés, Owen Coyle szakvezető visszaállítja-e a háló elé első számú kapusát. Akárhogy is történik, meglepetés lenne a hazai pontszerzés, bár nem lehetetlen. Az Arsenal a Ligakupában 1-1-es rendes játékidő után 4-1-re verte a Tottenhamet, Arsene Wenger vezetőedző pedig letöltötte bírólökdösés miatti büntetését. Azt várjuk az Ágyúsoktól, hogy magabiztosan „lőjjék szét” a West Bromwichot, a sérült csapatkapitány, Fabregas nélkül is. A rosszul rajtolt Liverpoolnak kötelező legyőznie a Sunderlandet.
A német Bundesliga-derbikre azért nehéz tippelni, mert a hétközi forduló zöme lapzárta után ért véget. Azt már tudjuk keddről, hogy a címvédő Bayern München idegenben verte a Hoffenheimet, a listavezető Mainz (Szalai Ádámot végig a soraiban tudva) pedig otthon a Kölnt, s így öt fordulót követően is hibátlan. Arra nem vennénk mérget, hogy ez szombat délután is így marad, de egy iksz nem lehetetlen, még úgy sem, hogy a bajorok francia ásza, Ribéry megsérült. A hazai pálya előnye dönthet Frankfurtban a Nürnberg ellen, a St. Pauli elleni hamburgi túrájáról pontokkal térhet vissza a Dortmund, a borzalmasan kezdő Schalkénak vernie illene a Mönchengladbachot. Bármi lehet a Stuttgart–Leverkusen öszszecsapáson, mint ahogy a Bremen–Hamburg északi rangadón is, bár a Werder kedden Hannoverben nagyon gyengén muzsikált (1-4).

38. heti tippjeink:
1. Bayern M.–Mainz 1, X
2. Frankfurt–Nürnberg 1
3. St. Pauli–Dortmund X, 2
4. Schalke–M.gladbach 1
5. Stuttgart–Leverkusen 1, 2
6. Bremen–Hamburg 1, 2
7. Wolfsburg–Freiburg X
8. Arsenal–West Brom 1
9. Fulham–Everton 1, X
10. Liverpool–Sunderland 1
11. West Ham–Tottenham X, 2
12. Bolton–Man. United X, 2
13. Wolverh.–Aston Villa 1
+1 K.lautern–Hannover X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.