További előállítások az FKF-ügyben

2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt még a múlt pénteken, az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásának napján tartottak házkutatást a gazdaságvédelmi nyomozók az önkormányzati tulajdonú Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. egyik telephelyén – tájékoztatta lapunkat a BRFK kommunikációs osztálya. Közölték: a fővárosi társasággal kapcsolatban álló egyik beszállító cég több esetben a leszállított áruk forgalmi értékénél lényegesen magasabb árat számlázott, ezzel jelentős vagyoni hátrányt okozva. A házkutatáskor bizonyítékokat, iratokat és számítógépeket foglaltak le. A közterület-fenntartó anyagbeszerzési részlegének négy alkalmazottját, valamint a beszállító cég egy képviselőjét előállították. Őket gyanúsítottként hallgatták ki, közülük egy anyagbeszerzőt őrizetbe vettek.
Emlékezetes, a nyáron hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatta ki a rendőrség az FKF Zrt. vezérigazgatóját. Bielek Péter még tanúként azt állította, a cégtől tízmilliók juthattak vissza a városházára. A gyanú szerint a vezető a pusztazámori hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosítására kiírt pályázat során 70 millió forintos vagyoni hátrányt okozott.
A Hír TV Célpont című műsora nemrég egy hangfelvételt közölt, amelyen a közszolgáltató egyik vezető beosztású munkatársa azt állította: Demszky Gábor volt főpolgármester közpénzből újította fel horvátországi nyaralójának tetőszerkezetét. Bár a nyomozásnál más szerződéseket is vizsgálnak, utóbbi ügyben egyelőre nincs eljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.