Továbbra is hibátlanul a sakkolimpián

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is mindkét együttesünk százszázalékos az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sakkolimpián, miután a tegnapi harmadik fordulóban a férfiak Csehországot, a nők pedig Olaszországot győzték le egyaránt 2,5-1,5-re. A férfiak ugyanabban a színelosztásban kezdtek, mint a második fordulóban Argentína ellen, tehát Lékó Péter az első és Polgár Judit a harmadik táblán sötéttel játszott, Almási Zoltán és Berkes Ferenc a másodikon, illetve a negyediken világossal. Ám lényeges különbség, hogy tegnap a fehér végre „húzó” szín volt, Almási és Berkes is magabiztosan gyűjtötte be a teljes pontot. Amire azért is nagy szükség volt, mert Lékó fölösleges kockázatot vállalt a világranglistán csak négy hellyel mögötte álló, 2722 Élő-ponttal rendelkező David Navarával szemben, s tulajdonképpen ellenesély nélkül kikapott. Polgár Judit ismét izgalmas partit vezetett, időzavarban hibázott, ami után kapaszkodnia kellett a döntetlenért. Három forduló után a férfiaknál tizennégy, a nőknél tizenegy hatpontos csapat van. Lékóék ma Kínával, Mádlék az Egyesült Államokkal játszanak. Két rangadó következik.
Sakkolimpia, 3. forduló, férfiak: Csehország–Magyarország 1,5-2,5 (Navara–Lékó 1-0, Almási– Laznicka 1-0, Hracek–Polgár döntetlen, Berkes–Votava 1-0). Nők: Magyarország–Olaszország 2,5-1,5 (Trang–Zimina 0-1, Brunello– Mádl döntetlen, Vajda–De Rosa
1-0, Chierici–Rudolf 0-1).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.