Trágár János

2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végtelenül karakán legénynek hiszi magát Bóth János, Vác szocialista polgármestere, ehhez képest az sokak véleménye róla, hogy inkább elképesztően nagy tahó. Közbeszédeit megismerve az ember az utóbbira hajlik. Az mindenesetre valószínűsíthető, hogy posztjára nem a váci egyházmegye támogatásával került annak idején, szókincsében kevés az emelkedett elem, annál több a trágár fordulat, a verbális sercintés. Megmondóemberi adottságaira minap derült fény, amikor szózatairól hangfelvételek jelentek meg az egyik videomegosztón. Ezekből egyebek mellett megtudhatjuk, hogy Bóth ember „lesz…ja” az Állami Számvevőszéket, a város nyugdíjasainak pedig azt üzeni: „a jó édesanyátokat akkor, ha nem akartok, vagy nem szeretitek Gyurcsányt, akkor küldjétek vissza a tizenharmadik havit…”. Már ennyiből is látni, hogy a pillanatnyi erőviszonyok szerint Bóth János nagy ember. Ő a Jani. A Vám utca lakóinak ügye kapcsán javaslattal is előállt a vehemens népművelő, azt tanácsolta valakiknek, hogy bátran nyalják ki az ottani választók fenekét. Távlati terveiről pedig ekképp nyilatkozott: csak akkor vállalja ismét a polgármesterséget, ha látja, hogy van esélye a győzelemre, ellenkező esetben viszont „b…sszák meg”, nem fogja rátenni az életét.
Tartok tőle, a veretes nyelvezetű embernek nem kell sokat vívódnia a város leendő vezetői posztja kapcsán – kacifántos ügyei miatt jóval több esélye van Vác fegyházában ülni, mint a polgármesteri székében. Bóth szellemisége egyébként a hajdan volt járási szemináriumok suksük hangulatát idézi, árad belőle az elvtársi fokhagymaszag, hallgatóját pedig megérinti a gyámolítandó emberek iránt érzett aggodalom.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.