Új korszak kezdődik Budapesten

Budapest új vezetésének le kell zárnia a züllésbe fordult hanyatlás korszakát, a felelősöket pedig el kell számoltatni – jelentette ki a kormányfő a Tarlós István főpolgármester vezette, Fidesz– KDNP többségű Fővárosi Közgyűlés tegnapi alakuló ülésén. Orbán Viktor szerint a budapestiek határozottan és egyértelműen a változás mellett döntöttek, az új korszak pedig soha vissza nem térő lehetőséget jelent.

2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vége a botrányok városának, késedelem nélkül álljanak a változás élére, vegyenek részt az új, közérdekre és együttműködésre alapuló rendszer építésében. Ebben a nemzeti kormány támogatni fogja önöket, ránk számíthatnak – mondta a kormányfő. Tarlós István, aki a 34 tagú Fővárosi Közgyűlés tagjaként és külön főpolgármesterként is letette esküjét, elsőként megköszönte a bizalmat mindazoknak, akik rá szavaztak. Leszögezte: „azok főpolgármestere is leszek, akik nem rám adták a voksukat”. Tarlós megerősítette, hogy rendkívül aggasztó az önkormányzat pénzügyi helyzete, a legfrissebb adatok szerint a BKV külső-belső adóssága eléri a 800 milliárd forintot. Később elmondta: a jövő hét elején várhatóan „a hóna alatt egy paksamétával” ellátogat a miniszterelnökségre, és majd akkor megnézik, mit lehet tenni.
Az új Fővárosi Közgyűlés tegnap csak 32 képviselővel alakulhatott meg. Lemondott mandátumáról Jávor Benedek (LMP) és Staudt Gábor (Jobbik), de a helyükre lépők adminisztratív okokból még nem tehettek esküt. A képviselők titkos szavazáson egyhangúlag választották meg főpolgármester-helyettesnek a kormánypártok jelöltjeit: György Istvánt, Csomós Miklóst, Pesti Imrét és Bagdy Gábort.

Bővebben a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.