Vadai Ágnes levelezik a kormánnyal

Hírösszefoglaló
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának hatáskörébe tartozó ügyben kért levélben tájékoztatást kormányzati illetékesektől Vadai Ágnes, a testület szocialista elnöke. Tegnapi sajtótájékoztatóján jelezte: a Terrorelhárítási Központ tervrajzának ellopása és a kónyi ügyben Pintér Sándor belügyminiszterhez, az APEH és a VPOP összevonása kapcsán Vida Ildikóhoz, az APEH elnökéhez, a magyar katonákat Afganisztánban ért támadás miatt Hende Csaba honvédelmi miniszterhez írt levelet tájékoztatást kérve. Kövér Lászlóhoz pedig az ügyben fordult, hogy a házelnök adjon iránymutatást a jobbikos képviselők, közte Staudt Gábor nemzetbiztonsági bizottsági tagsága ügyében. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke egyebek közt bejelentette azt is: levélben fordult a belügyminiszterhez, hogy titokgazdaként oldja fel a nemzetbiztonsági, a honvédelmi és az emberi jogi bizottságok 2006. szeptember 19-i és 31-i együttes ülései jegyzőkönyveinek titkosságát. Ez szerinte segítséget nyújthat a 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.