Választás 2010

MTI
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy: A Fidesz lebontotta a demokráciát
Az elmúlt száz nap a demokrácia lebontásának az időszaka is volt – mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Hozzátette: a Fidesz láthatóan kíméletlen és nagyon hatékony volt a saját hatalmának bebetonozásában, itt rögtön és azonnal cselekedtek, ám amikor például a devizahitelesek megsegítéséről van szó, akkor hetekről, hónapokról beszélnek. Az MSZP elnöke szerint a kormány kerül minden olyan intézkedést, amely az emberek életét befolyásolná, noha mindenki tudja, hogy október 3. után jön a feketeleves, a kormánynak kiadáscsökkentő intézkedéseket kell meghoznia. (MTI)

Verekedés a választási rendezvény után
Többen összeverekedtek egy hét végi választási rendezvény után a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmányban. Az MTI értesülései szerint a közösségi házban választási rendezvényt tartottak, az erről hazafelé indulók között alakult ki konfliktus. Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: van könnyű és súlyos sérült is. Az encsi rendőrkapitányság három férfival szemben felfegyverkezve, csoportos garázdaság gyanúja miatt indított eljárást. (MTI)

Több mint 24 ezer delegált
Az október 3-i választást több mint 24 ezer delegált kíséri figyelemmel a mintegy 11 ezer szavazókörben, valamint a helyi és a területi választási bizottságokban az Országos Választási Iroda (OVI) legfrissebb, szerdán közölt adatai szerint. A szavazókörökbe delegáltak részt vehetnek majd a szavazatszámlálásban is. A választási bizottságokba az önkormányzati választáson jelöltet, listát állító jelölőszervezetek és a független jelöltek küldhettek delegáltakat, a delegálási határidő múlt hét pénteken járt le. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.