Választási csalás Kispesten?

2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltűnt tizenkilenc szavazólap a fővárosi XIX. kerület egyik szavazóköréből, így a bíróság hiába rendelte el az újraszámlálást, azt nem lehetett megtartani – közölte lapunkkal Tarnai Richárd, aki büntetőfeljelentést tesz az ügyben. Úgy véli: ilyen brutális választási csalásra nem volt példa a rendszerváltozás óta. Kispest Fidesz–KDNP-s parlamenti és önkormányzati képviselője elmondta: az 5. számú választókerületben október 3-án Kránitz Krisztián (MSZP) nyert 732 szavazattal, a második a fideszes Dódity Gabriella lett, aki 728 szavazatot kapott. A kis különbség és a szavazás idején, valamint a szavazatszámláláskor észlelt szabálytalanságok miatt jogorvoslatot kértek, és végül a Fővárosi Bíróság az egyéni képviselőválasztás megismétléséről döntött. Az eset súlyossága miatt az egész kerületben megkérdőjeleződhet a szavazás hitelessége, ezért a Fidesz további jogi lépéseket fontolgat.
Kispesten Gajda Péter (MSZP) lett a polgármester éppen Tarnai Richárddal szemben, viszont a 18 tagú képviselő-testületben a szocialisták – vele és Kránitzcal együtt – csak 7 mandátumot szereztek, a Jobbiknak és az LMP-nek 1-1, a Fidesznek pedig összesen ennyi, azaz 9 képviselője van.
Gajda szerint az MSZP is feljelentést tesz, de az ügyben a jegyzőhöz irányította lapunkat. Istvánfi Sándor lapunk megkeresésére nem válaszolt. Úgy tudjuk, az öszszes szavazólapot a jegyzői páncélszekrényben őrizték, onnan vitték a Fővárosi Bíróságra, ahol nem találták meg az említett szavazólapokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.