Woodstocki visszhangok

Negyven éve, hogy Hendrix egyszer csak lelépett, harminc éve oszlott fel minden idők egyik legsikeresebb rockzenekara, a Led Zeppelin, és még egy kis hazai számmágia; öt éve, hogy a Ten Years After gitárjunkie-ja, Alvin Lee nálunk koncertezett. Hendrixre lemez emlékezik, Robert Planték szellemét a nosztalgiapiacon kiemelkedőnek tartott Letz Zep hozza el holnap a sportarénába, Alvin Lee pedig szombaton újra a Petőfi Csarnokban lép fel.

Klementisz Réka
2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júliusban Gastroblues Ken Hensleyvel, most újabb hagyományteremtőnek szánt bluestalálkozó a Woodstock-generáció egyik nagyágyújával, Alvin Leevel – nem panaszkodhatnak a hazai rajongók. A szombaton hatra meghirdetett I. Budapest Blues Legends Fesztivál célja, hogy egy-egy világsztár köré gyűjtse a műfaj hazai legjobbjait, és lehetőséget adjon nekik a közös őrületre. A névsor garancia a magas töltésre, s a végszó persze a Ten Years After ma is hiperaktív mágusáé, Alvin Leeé, aki este kilenckor tapos a torzítókra Fekete Istvánnal és Tátrai Tiborral kiegészülve.
Este hatkor kezd a Bőrgyári Capriccio, hozzájuk csatlakozik Török Ádám és Németh Károly, és hogy Alvin Leenek már csak a forráspont maradjon, héttől még bemelegíti a színpadot az európai fesztiválok sztárzenekara, a Karen Carroll with The Mississippi Grave Diggers is. Fővédnök nincs, vagy hát ha bluesról van szó, tulajdonképpen mindig egy, kimondatlanul is. R. I. P., Mr. Jimi Hendrix.
Holnap nyolctól a sportarénában a Letz Zep vállalkozik egy kis múltidézésre; ha lehet hinni a kritikáknak, fényévekkel jobban teszik minden más Led Zeppelin tribute-zenekarnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.