BKV-s végkielégítés: Szalainé nem hagyhatja el Budapestet

2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette a BKV-ügyben Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató házi őrizetét, egyben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Hagyó Miklós és társai ellen indított nyomozásban hozott jogerős végzés szerint az a cél, hogy a gyanúsított jelen legyen az eljárási cselekményeknél, enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosítható. A döntésnél a bíróság tekintettel volt „a bűncselekmény teljes felderítéséhez szükséges eljárási cselekmények végrehajtásának elhúzódó időtartamára, a gyanúsított személyi és családi körülményeire, különösen az egészségi állapotára, valamint az eljárás során tanúsított magatartására”. Emlékezetes, a BKV-botrány a Fidesz tavalyi feljelentéseit követően pattant ki, amikor a Magyar Nemzet beszámolt Szalainé Szilágyi Eleonóra – egyéb juttatásokkal együtt – csaknem százmillió forintos végkielégítési ügyéről. Idén ősszel kibővült a végkielégítések és a tanácsadói szerződések miatti nyomozások köre: a hűtlen kezelés, csalás és más bűncselekmények mellett vesztegetés megalapozott gyanújával is büntetőeljárás indult. A rendkívül szerteágazó ügyben eddig tizennyolc gyanúsított van, a társaság fele a gyanú szerint bűnszervezetben követte el tettét. Közülük már csak Hagyó Miklós, az MSZP volt főpolgármester-helyettese és korábbi kommunikációs igazgatója, Lelovics Ottó van előzetes letartóztatásban. A nyomozás határidejét szeptemberben januárig hosszabbították meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.