Büntetné a vitézeket

2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint Molnár Csaba szocialista országgyűlési képviselőnek most az a legnagyobb problémája, miért nem tiltja rendelet a vitézi címek használatát. Gyurcsány Ferenc odaadó híve úgy véli, törvényt sért a cím viselője, itt az ideje, hogy a jogalkotók a sarkukra álljanak a renitensekkel szemben, ő pénzbírsággal büntetné a megátalkodott vitézeket. Az örökös ordítozó honatya egy 1947-ben megalkotott törvényre hivatkozik, amely betiltotta a különféle címek, rangok használatát. Márpedig – Molnár szerint – akkor még demokrácia volt idehaza. (Ez persze szamárság, 1947-ben már két éve szovjet megszállás alatt állt az ország, a kulcsminisztériumokat a kommunisták vezették. Aztán ne felejtsük azt sem: az Antall-kormány idején ismét engedélyezték a vitézi rendek működését.) Nyilatkozataiból nem derül ki, mi a baja a vitézi előnévvel. Valószínűleg az zavarja, hogy viselői soha nem rajongtak igazán az ország bolsevik és liberális megszállóiért, s ezt időnként el is mondták. Molnár számára idegen, hogy létezik közösség, amelyet nem a korrupció és a nokiás dobozok tartanak egységben, hanem ennél magasztosabb szempontok: a hagyományok őrzése és a szellemiség. Képviselő uram törvénytervezete, krónikus toporzékolása amúgy orvosért kiált. Nem szereti a vitézeket, de él-hal a bukott Napóleonért. Csak szólni kéne már neki…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.