Damut elbocsátották

2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma dönt a bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e az erőszakos közösüléssel gyanúsított sorozatszínészt, Damu Rolandot. A TV2 Jóban Rosszban című szappanoperájának szereplőjét volt barátnője jelentette fel. A 36 éves férfi szerdán este volt barátnőjével együtt ment fel angyalföldi lakásába – tájékoztatta lapunkat a BRFK sajtóügyeletese. Az eddigi adatok alapján ott szóváltásba keveredtek, a színész kérdőre vonta a 28 éves nőt, bántalmazta, és – a sértett állítása szerint – megerőszakolta. A nőnek sikerült elhagynia a lakást, majd kórházba vitték, hogy ellássák a sérüléseit. Onnan értesítette a rendőrséget, és feljelentést tett volt párja ellen. Damut – miként megírtuk – csütörtökön délelőtt a lakásából állították elő a XIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd a nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását.
Damu Rolandot meglepte a feljelentés, és panasszal élt a gyanúsítás, illetve az őrizetbe vétel ellen – tájékoztatta lapunkat Szigethy György ügyvéd, aki Papp Gáborral közösen látja el a színész védelmét. Álláspontjuk szerint erőszak nem történt, és ügyfelük részletes vallomást tett, amelyben egyértelművé vált, hogy ártatlan. Ugyanakkor magyarázattal szolgált arra is, hogy volt barátnője milyen indíttatásból tehetett feljelentést ellene. Kérte, hogy mindkettőjüket vessék poligráfos vizsgálat alá, hogy bizonyíthassa igazát. A jogász beszámolója szerint mindannyiukat váratlanul érte a TV2 döntése, hogy Damut azonnal elbocsátották a csatornától, s többé nem szerepelhet a Jóban Rosszban című sorozatban, amelyben Várnagy Elődöt alakította. – Különös, hogy a televízió máris pálcát tört fölötte, pedig alig két napja nyomoznak ellene – jegyezte meg Szigethy György. Az ügyvéd nem kívánt beszélni Damu Roland előéletéről, így arról sem, hogy a férfit állítólag korábban hasonló ügy miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Legutóbb három évvel ezelőtt keveredett botrányba a színész, akkor egy tévés kolléganőjét ütötte meg. Az ügy következményeként egy időre kiírták a sorozatból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.