Egy betáblázott frakcióvezető

2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új Fővárosi Közgyűlés első érdemi ülésének fotogén pillanata volt, amikor Ughy Attila fideszes képviselő a szocialisták frakcióvezetőjének markába nyomott egy „Traktorral behajtani tilos!” táblát. A meghökkenten nevetgélő Horváth Csabát váratlanul érte a gesztus, nem tudott mit kezdeni az ajándékkal, arra nézve nincs kialakult közgyűlési gyakorlat, mi a helyes, európai viselkedés, ha az embernek egy KRESZ-táblával kedveskedik politikai ellenlábasa. Így aztán a bukott főpolgármester-jelöltnek nem volt más választása, mint elfogadni a portékát, aztán csak állni ott tétován, vigyorogva a kamerák és fotómasinák kereszttüzében, a hahotázó fővárosatyák között, hóna alatt az áthúzott Zetor traktort ábrázoló, alumíniumból készült relikviával.
Visszautasítani mégsem illő, merthogy jó szívvel adták, meg aztán végeredményben jogilag is őket, bukott városvezetőket illeti, hiszen maga Demszky Gábor készíttette a táblakészletet még 2006-ban, amikor begyulladt a vidékről fellátogatóktól. (Amúgy a barbár tilalomfa valójában semmit sem ér, ilyen tartalmú KRESZ-útmutatót nem ismer az egyetemes közlekedés.) Szóba jöhet még, hogy Horváth Csaba az átvett lőcsöt később, egy alkalmas pillanatban hozzávágja az azt megálmodó Demszkyhez, ám végeredményben ez sem old meg semmit sem, ráadásul nem túl elegáns, ha az ember egy keszonbetegen tölti ki a mérgét. A szocialista frakcióvezetőnek meg kell tanulnia együtt élni a traktoros emblémával, nincs mese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.