Előzetesből házi őrizetbe került Wieszt

2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette a hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsított Wieszt János előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság, egyben elrendelte házi őrizetét – közölte a bíróság sajtóosztálya. A volt MSZP-s politikus a gyanú szerint több mint 2 millió forint kenőpénzt tett zsebre egy újbudai üzlethelyiség értékesítéséért, és a büntetőeljárás bizonyítékai ezt tovább erősítették. Wiesztet októberben még rács mögött tartották volna, de a bíróság felülvizsgálta a végzést. A novemberi jogerős határozat szerint az eljárás meghiúsításának veszélye már nem olyan fokú, hogy fenntartsák a legszigorúbb kényszerintézkedést. Úgy tudjuk, a nyomozás és a vádelőkészítés még idén lezárulhat. Wiesztet idén júniusban vették őrizetbe azután, hogy a vesztegetést videóra rögzítő vállalkozó feljelentést tett, s a felvételt a Fidesz közzétette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.