Fővárosi és vidéki csata az elődöntőben

Munkatársunktól
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosan az állítható, hogy Budapest–vidék szereposztásban zajlik majd a férfi vízilabda Magyar Kupa holnapi fináléja, mivel a mai elődöntők párosítása FTC-Fisher Klíma–Groupama-Honvéd, ZF-Eger–Szeged-Beton. A címvédés kizárt, köszönhetően a Honvédnak, amely a nyolc között eltakarította a tavalyi győztes Vasast. A mai fővárosi derbi pikantériája, hogy az egyik oldalon Ambrus Tamás, a másikon Vad Lajos edzősködik, és ők játékosként 1988-ban és 1990-ben is együtt nyertek bajnoki címet a Fradival, de a kispadok az Eger– Szeged párharcban is roppant erősnek tűnnek Gerendás György és Kásás Zoltán jóvoltából.
Az eddigi legtöbbszörös, 19-szeres MK-győztes Újpest nagyon eltávolodott az élvonaltól, ám az FTC-Fisher Klíma begyűjtheti a klub 17. trófeáját; vagy a Honvéd a nyolcadikat, az Eger a negyediket, esetleg a Szeged az elsőt. Toronymagas esélyes ezúttal nincs, az eseményt felvezető sajtótájékoztatón mind a négy résztvevő a kupadiadalt jelölte meg céljaként. A győztes jövőre a LEN-kupában indulhat, de ennél nagyobb vonzerő, hogy holnap este a Szőnyi úti BVSC-uszodában a magasba emelheti a serleget. Remélhetőleg telt ház előtt, mert a belépés ingyenes, ám a szervezők azt kérik: mindenki fizesse be a belépőre szánt összeget, amelyet a hazai vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére fordítanak.
A női elődöntőket már tegnap lejátszották. Az első mérkőzésen a Szeged 13-8-ra verte a BVSC-t, a másodikon a Szentes 8-6-ra a Dunaújvárost.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.