Gál György is a Rókaképűben bízott

Akárcsak Hunvald György, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere, a helyi gazdasági bizottság SZDSZ-es elnöke, Gál György is abban bízott néhány héttel őrizetbe vétele előtt, hogy egy bizonyos Rókaképű segít nekik– derült ki a Hunvald-ügy lapunk birtokába került, nyílttá tett telefonlehallgatási jegyzőkönyveiből. Gál egy bizonyos Ferenctől értesült minderről.

2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondatnák Zoltait. Zoltai Gusztáv, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának lemondását és lehallgatási ügyének kivizsgálását kérő aláírásgyűjtés indult pénteken – közölte a Mandiner. A internetes újság szerkesztőségéhez eljuttatott dokumentum szerzői többek között Vajda Károly irodalmár-hermeneuta és Novák Attila, a Szombat szerkesztője, a Magyarországi Cionista Szövetség egykori elnöke. Zoltai Gusztáv a Hunvald-ügyben a Magyar Nemzetben közölt telefonlehallgatási jegyzőkönyvek alapján a volt erzsébetvárosi MSZP-s polgármester kérdésére megerősítette, segít „elsikálni” az ügyet.


Elméletileg, elméletileg egyetlenegy nagyon nagy sanszunk van, hogy tudod, van ez a Rókaképű, aki a jobbkeze a Királyfinak – ezt egy bizonyos Ferenc mondta Gál Györgynek alig egy hónappal 2008. november 27-i őrizetbe vétele előtt telefonon. Erzsébetváros egykori SZDSZ-es frakcióvezetője és gazdasági bizottsági elnöke, Hunvald György volt MSZP-s polgármesterrel és huszonhárom társukkal ma bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények vádlottai. A két, akkoriban még koalíciós politikus jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A nyomozás során lehallgatott, de a vádemeléssel nyílttá tett jegyzőkönyvek alapján az említett Ferenc Gálnak kifejtette: „Gyuri, két emberemmel beszéltem, két nagyon erős emberemmel. Mind a kettőnek elmondtam, hogy nekem nagyon fontos. […] Úgyhogy mindjárt hozták kézbe azt, ami a lényeg. Azt most a Gyuri (Hunvaldra utalhatott – a szerk.) elolvasta, azért ő látta, amit, mondjuk, nem sokan tudnak onnan kihozni, ööö…, és én megmondtam nekik, hogy nekem ez kib…tt fontos. Ezek a Rókaképű alatt vannak közvetlenbe, ha ők valahova odamennek vagy odaszólnak, mindenhova szabad bejárásuk van, öten vannak öszszesen egyébként, tudod. – És most én mondtam neki, hogy valahogy menjél be, és előzzük meg ezt a bajt. Tehát ezt a kutatgatás, őrizetbe, meg ezekre nincs szükségünk” – fogalmazott a beszélgetőpartner.
Fél órával később Ferenc ismét beszélt Gállal, bejelentve azt: „Megbeszéltünk mindent. […] Jó? Ami fontos, úgyhogy ööö…, hát látja az irányt. Szerintem rendbe tesszük, aztán akkor vasárnap majd beszélünk. […] és én most ígéretet kaptam arra, hogy, hogy megoldják. – Mert tudod, ha mégis, ha mégis, akkor, akkor azért lássuk, hogy be kell menjünk és meg kell hallgassanak, az már egy következő lépcső, az már nem történet, de hát szerintem azt már kezeljük” – magyarázta a segítő, hozzátéve, hogy „nagyon be vannak készülve”.
Közismert, hogy a háta mögött az egykori koalíciós társai is csak Rókaképűnek nevezték Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, akit a Magyar Nemzet hasábjain már korábban idézett telefonbeszélgetések tanúsága szerint Hunvald György levélben akart megkeresni az ügyében, és ehhez Weinek Leonárd, Zugló akkori szabad demokrata polgármestere is segítséget ígért. Sokatmondó Hunvald és Gál 2008. október 31-i beszélgetése, amikor már egyértelművé vált, hogy az ingatlanpanama-ügyként elhíresült büntetőeljárásban az épületeket áron alul vásárló vállalkozó, Nagy György őrizetbe vétele után a volt szabad demokrata bizottsági elnök következik. Gál György a következőket mondta: „Ööö… hát nem min…, csak úgy, hogy lesz egy ilyen izé, akármi támadás esetleg ellened ez, tehát politikai izé, mondja, hogy Somogyival kéne beszélned még a hét végén mindenképpen. A Political Capitallel nekik van ilyen válságkezelésük, amivel jól lehet kijönni, tudod, sajtó, minden, tehát azért föl kell készülni.” Hunvald György erre csak hümmögött, ezért Gál kiemelte: „Tehát feltartott kézzel, Gyuri, nem szabad semmit vállalni.” Ekkor már a polgármester is felbátorodott, és visszaszólt: „Sem…, semelyikbe ne beszélj semmit! Ebbe se!”
Szilvásy György a Hír Televíziónak nyilatkozva tegnap telefonon azt mondta, nem emlékszik, hogy Hunvald-ügyben bárki megkereste.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.