Hunvaldék a Rókaképűben bíztak

Egy bizonyos „Rókaképű” intézkedésétől remélte az úgynevezett ingatlanpanama-ügy nyomozásának leállítását a két fő vádlott: Hunvald György, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere és Gál György volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök – derült ki a lapunk birtokába került telefonlehallgatási jegyzőkönyvekből.

2010. 11. 29. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnszervezetben elkövetett csalással és más bűncselekményekkel vádolt volt koalíciós politikusok közül Gálnak alig egy hónappal az őrizetbe vétel előtt egy Ferenc nevű férfi mondta biztatásul: „van ez a Rókaképű, aki a jobbkeze a Királyfinak”. Beszélgetésük alapján Hunvaldék azt várták, hogy legalább a házkutatásokat, az őrizetbe vételeket és az előzetes letartóztatásokat megakadályozhatják.
Gál és vele együtt Hunvald jelenleg is előzetesben van. A szabad demokrata társánál három hónappal később őrizetbe vett polgármester egy, a lapunkban már korábban közölt telefonbeszélgetés szerint levelet akart írni Szilvásynak, amelyhez Weinek Leonárd, Zugló SZDSZ-es polgármestere is segítséget ajánlott.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.