Kétmilliárd puszira

2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát az elmúlt évek legendássá lett panamáiban, szaftos korrupcióiban, a rengeteg előre levajazott pályázatban. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberei alig győzik a disznóságok feltárását, rendőrnek, ügyésznek, bírónak lóg a nyelve. Ennek megfelelően nem unatkozik Budai Gyula miniszterelnöki megbízott sem, aki ráadásként mostantól Papcsák Ferenc kormánybiztosi munkáját is ellátja. Utóbbi szerteágazó és vaskos rémregények kéziratait hagyta hátra. Csak egy kiragadott példa a szépen cizellált, veretes örökség, az úgynevezett Omninvest-ügy, amelyben, mint cseppben a tenger, megtalálható a balliberális ámokfutás számos furfangja. Mint a munkásmozgalmi bizniszek általában, ez a történet is kacifántos, a részletekkel nem is untatnám az olvasót (még a jóindulatú tényfeltáró sajtó is bele-belezavarodik az ismertetésébe – hát még a cinkos), a H1N1, azaz a madárinfluenza elleni vakcináról van szó, meg a fejlesztéshez nyújtott kétmilliárd forintnyi állami támogatásról. Egy különös – bár nem példa nélküli – támogatásról, egy olyanról, amelyet már akkor folyósítottak, amikor még ki sem írták rá a pályázatot. Illetékes helyen valami okból már akkor tudták, hogy az lesz a legjobb, az lesz a győztes. Az Omninvest Kft. azt sem tudta, hogy mit csináljon az ölébe pottyant milliárdokkal, hiszen akkorra már kifejlesztették a vakcinát. Örömében értékpapírokból vásárolt be magának. Sok mindennel számoltak a hivatásos trükközők, csak azzal nem, hogy időközben fordul egyet a világ, elszámolás következik. Mára a humanista Omninvest felajánlotta, visszaadja a kétmilliárdot. Nem kell könnybe lábadni, valami nagyon bűzlik ott…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.