Még mindig pengeélen

Képzeljük magunk elé a következő képet: munkások ülnek egy takaros, új ház tetején, és fennen hangoztatják, hogy még az építkezés elején járnak. Hasonló helyzetbe hozta magát csütörtök este a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata, hiszen a Bajnokok Ligája ötödik csoportfordulójában váratlan és bravúros, 26-25-ös diadalt aratott az orosz Csehovszki Medvegyi otthonában. Beszélgetőpartnerünket, Skaliczky Lászlót, a szegediek mesterét azonban e siker sem lendítette ki megszokott rutinjából: a tegnapi landolás után útra kelt Orosháza felé, hogy megtekintse a Ferencváros ottani vendégjátékát.

Ballai Attila
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégisportműsor
Szombat
Kézilabda: női BL, 6. forduló, D cs.: Győr–Krim Ljubljana (szlovén) 17.15. Férfi liga: Csurgó–PLER 18.00.
Kosárlabda: NB I, nők: Vasas–Baja 17.00, BSE–BEAC; férfiak: Kecskemét–ZTE, Falco–Sopron, Albacomp– Kaposvár, Szolnok–Nyíregyháza, Körmend–Pécs – mind 18.00, Debrecen–Szeged 19.00.
Labdarúgás: NB I, 15. forduló: Haladás–DVSC 15.00, Kecskemét–Vasas 15.00, ZTE–Szolnok 16.00, Paks– MTK 16.00, Pápa–FTC 17.30. NB II, 15. forduló, Nyugati cs.: Győr II–Barcs, Kozármisleny–Baja, Szigetszentmiklós–Honvéd II, Veszprém–Pécs, Tatabánya–Kaposvölgye, Budaörs-Gyirmót; Keleti cs.: Nyíregyháza–Kazincbarcika, Vecsés–Cegléd, Diósgyőr– Orosháza – mind 13.00, Békéscsaba– REAC 14.00.
Súlyemelés: női és férfi ob, Tatabánya, 2. nap 10.00.
Torna: mesterfokú bajnokság, egyéni összetett, Tornacsarnok 10.30.
Vízilabda: férfi MK, elődöntők, Szőnyi út: FTC–Honvéd 17.00, Eger– Szeged 18.30.
Vasárnap
Jégkorong: Mol-liga: Dunaújváros–Brassó (román), FTC–Vasas; osztrák liga: Fehérvár–Villach (osztrák) – mind 18.00.
Kézilabda: női KEK, a 16 közé, 2. mérk.: FTC–Banovce (szlovák) 17.00.
Kosárlabda: női NB I: Pécs–Szeged 18.00, Győr–Sopron 18.00.
Labdarúgás: NB I, 15. forduló: Videoton–Újpest 17.30. NB II, 15. forduló, Nyugati cs.: FTC II–Ajka; Keleti cs.: DVSC II–Hajdúböszörmény, Makó–MTK II, Újpest II–Vác, Bőcs–Mezőkövesd – mind 13.00.
Torna: mesterfokú bajnokság, szerenkénti döntők, Tornacsarnok 10.30.
Vízilabda: MK-döntők, Szőnyi út: női döntő 15.00, férfi döntő 17.00.


Ez a győzelem a Pick-Szeged valós erejét jelzi, vagy inkább erőn felüli produkciót?
– Erőn felül játszottunk. Az alapot az adta, hogy kapusunknak, Tatainak és feszes védekezésünknek köszönhetően huszonöt gólon tartottuk a Medvegyit, amely eddigi két hazai BL-meccsén 39, majd 38 gólt szerzett, elöl pedig a csapat mellett a szólisták, Lékai, Katzirz, Butyenko és Zubai is jól muzsikáltak. Így érkezhettünk el a kiélezett végjátékhoz, amelyet nüanszok döntöttek el, végre a mi javunkra.
– Szóval bevillant önnek is még szövetségi kapitányi időszakából a 2007-es vb mannheimi középdöntője, amelyet az oroszok az utolsó másodpercben lőtt góllal nyertek meg a magyarok előtt, megfosztva a mieinket az olimpiai selejtező és a pekingi részvétel lehetőségétől?
– Persze hogy bevillant, de ez most egészen más tét, egészen más szint. Ettől természetesen még nagyon jó volt átélni ezt a meccset és az azt követő estét.
– Mert a két ponton túl erőt, hitet, visszaigazolást adott a győzelem? Mert megmutatta, hogy igenis, érdemes melózni, és a sportban nem feltétlenül győzi le a több pénz a kevesebbet?
– Természetes, hogy a pozitív élmények a pozitív hozzáállást erősítik. Ugyanakkor a sportban mindig ügyelni kell a helyes arcméret felvételére is, mert ha túl nagyra sikerül, abból baj lehet. Az utóbbi időben kevesen játszottunk nagyon sok mérkőzést, még mindig pengeélen vagyunk, de remélem, ott is maradunk.
– Ha e 26-25 számszerű hatásait nézzük, azt láthatjuk, hogy a továbbjutás kézzelfogható közelségbe került, a harmadik hely nem különben, sőt ha jövő vasárnap hazai pályán sikerülne ismét elcsípni a Csehovot, akár a második pozíció és az ezzel járó nyolcaddöntős pályaelőny is elérhetővé válna. Vagy ez már túlzás?
– Még korai a felvetés. Már a BL-rajt előtt azt mondtam, tűzzünk ki komoly, de reális célt, a továbbjutás mellett a 3. hely megszerzését mindenképpen annak tartom. De haladjunk sorjában! Még csak most értünk haza, úgyhogy előbb eszem egy finom ebédet, aztán kocsiba vágom magam, mert a helyszínen szeretném megnézni az Orosháza– Ferencváros mérkőzést. Holnaptól pedig jöhet a többi.

Női BL-zárás. A férfi BL B csoportjában az eddig százszázalékos MKB Veszprém vasárnap idegenben is favorit a svéd Sävehoffal szemben. A női BL-ben a Győri ETO ma a szlovén Krim Ljubljanát fogadja, és döntetlennel is csoportgyőztes, a DVSC ugyanakkor már kiesettként játszik a spanyol Itxako Navarra otthonában. A férfi EHF-kupában a Tatabányának muszáj óvatosnak lennie a bosnyák Banja Luka csarnokában, a női KEK-ben az FTC idegenbeli 32-26-os győzelmével már elintézte a felvidéki Banovsky HK-t, így holnap gálázhat a Népligetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.