Megmaradt a patthelyzet Kispesten

2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenöt településen tartottak szombaton megismételt önkormányzati választást országszerte, a legtöbb helyen jogszabálysértés miatt. Kispesten, ahol az 5. számú választókerületben az október 3-án történtek ügyében a BRFK választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával nyomoz, a megismételt voksoláson az MSZP-s Kránitz Krisztián most 783, míg a Fidesz–KDNP színeiben indult Dódity Gabriella 566 voksot kapott. Az első körben is a szocialista képviselő nyert, akkor 4 szavazattal. Az újraszámláláskor a Fővárosi Bíróság nem találta az egyik szavazókör szavazólapjait, ezért megsemmisítette az eredményt. A papírokat később a polgármesteri hivatalban megtalálták. A megismételt választás eredménye azt jelenti, hogy marad a patthelyzet. A 18 tagú kispesti képviselő-testületben a Fidesznek kilenc, az MSZP-nek a polgármesterrel, Gajda Péterrel együtt is csak hét, az LMP-nek és a Jobbiknak
1-1 mandátuma van.
Tizenegy településen polgármestert választottak, több helyen képviselő-testületet vagy képviselőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arkán pedig a megyei közgyűlési választást is megismételték. A legtöbb helyen független jelölt, a Fidesz–KDNP színeiben a Baranya megyei Vajszlón Denke Valéria, a Zala megyei Letenye 4. számú szavazókerületében pedig Halmi Béla nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.