Mónika-show Kaposvárott

2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták idei ötvenhatos megemlékezésének legveretesebb gondolatát Lamperth Mónika szájából hallhattuk Kaposvárott. Az országgyűlési képviselő megrendült hangon közölte a kábé háromszáz érdeklődővel, hogy „ma, amikor a hatalom nevében a szemünk előtt veszik semmibe a demokratikus alapelveket (…) nem maradhatunk csendben”. Nem is maradt: „Ma mindennél aktuálisabb szót emelni a demokrácia értékei mellett.” Az egész akkor lett volna hatásos, ha a beszéd végén a szónokot elviszi a rendőrség, a közönséget pedig levízágyúzzák. De mert ez nem történt meg, a csalódott szónok asszony a többi ismert demokráciaféltő (Mesterházy Attila, Mécs Imre, Kolber István) karján keseregve elhagyta a helyszínt. Bizonyára az sem emelte a bánatos szocialisták hangulatát, hogy időközben megtudták, jó hangulatban zajlott le a központi megemlékezés Budapesten, senkit nem vitt el a rabomobil. Aki kordont keresett, az is csak a Szabadság téri szovjet katonai emlékműszörny körül talált, de most ezen sem akadt ki senki. A kaposvári szegfűs huhogásból csak annyi jött át, hogy ott meg egy öklét rázó és fáradt brigád fröcsögött valami lózungot, miközben már átlapozott rajtuk az idő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.