Őket nem zavarta Alföldi

2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azon általában meg szoktak sértődni a szocialisták és a liberálisok, ha őket nemzetietlennek tartja valaki. Minap, a vihart kavaró Alföldi-ügy kapcsán lehetőségük lett volna cáfolni a hiedelmet, ám sem az MSZP, sem az LMP nem tiltakozott a Nemzeti Színházba tervezett nagyromán dáridó ellen. Akkor most mi van?
Azt gondolnánk, a tagozatokra, chartákra, irányzatokra, körökre foszlott szocialisták falat kenyérként kapnak majd a bizonyítási alkalmon (de bizony ők nemzetben is gondolkodnak). De nem; hozták régi formájukat, maradtak az internacionalista gyökerek mellett, a kettős állampolgárságot is elutasító gyurcsányi hozzáállásnál. A Lehet Más a Politika asztaltársaságát sem háborította fel Alföldi Róbert színidirektor tenyérbe mászó, később ijedten visszavont gesztusa a Nemzeti bérbeadásáról – de szerintük senki se hasonlítsa őket a politikából kiutált SZDSZ-hez, ők csak egy praktikus zöldpárt, visítozó Schifferrel. Trianon nem az ő asztaluk… A parlamenti baloldal nagy ívben tesz a csonka ország lakóinak érzelmeire.
A liberális újságírás kéjjel festi bőgatyásra, ostort csattogtatósra azt, akin magyar jegyeket lát. Szánalmas igyekezetükben az sem zavarja őket, hogy közben hitelük zuhan, s voltaképpen már csak saját vicceiken nevetnek, egymást riogatják…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.