Pechjére felmentették

2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bánatára mégsem lehet mártír Dániel Péter ügyvéd, aki úgy kívánt az új kormány áldozatává válni, hogy a vám- és pénzügyőrség egyik épületében kaszinótojással összekente az ott kifüggesztett nemzeti együttműködési nyilatkozatot, majd várta, hogy elítéljék. A minap azonban a II. és III. kerületi bíróság jogerősen megszüntette a garázdaság miatt a nyáron indított eljárást. A testület szerint a feldúlt jogász cselekedete a véleménynyilvánítás határán belül maradt, és anyagi kárt sem okozott: mehet Isten hírével, szabad, még csak egy ejnye-bejnyét sem kap.
El lehet képzelni, mennyire feldúlta a felmentő ítélet a kaszinótojásos embert, aki titkon talán már lovas szoborban látta jövőbeli önmagát, de legalább egy róla veretett emlékéremben. Erre mi történik? Meg sem hurcolják, még egy nyamvadt garázdaságot sem sóz a nyakába a bíróság, sőt, szégyenszemre futni hagyják. Tényleg oda a jogállam. Egy furmányos diktatúra épül, ahol már áldozattá válni sem könnyű. Dániel doktor nyilván nem tanulmányozta az elmúlt hónapok ellenzéki provokációit, ellenkező esetben tudná, hogy a mai világban egy ilyen kis vérszegény, koraszülött maszatolással esélye sincs überelni az ambiciózus szocialistákat. Nagyobb attrakcióra lesz szüksége ügyvéd uramnak, ha egyáltalán várólistára akar kerülni mint potenciális Orbán-áldozat. Ez olyan márkás néptribunusoknak sem sikerült eddig, mint a legutóbb a nyilvánosság előtt anyázó író, Ungváry Rudi bácsi vagy a jóllakott napközisre hajazó Török Zsolt, hogy a Böszméről már ne is beszéljünk. Dániel ellenálló jobban járt volna, ha elfogyasztja a kaszinótojást…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.