Pintér Sándor tudta, hogy lehallgatják

Titkosszolgálati eszközökkel figyelték 2009 vége és 2010 első negyedéve között Pintér Sándort és családját – ezt maga az érintett jelentette be.

Munkatársunktól
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belügyminiszter elmondta: lehallgathatják, követhetik és akár meg is figyelhetik, ez neki nem okoz problémát – feltéve, hogy törvényesen történt mindez –, mert nyitott életet él. A politikus hozzátette, a Kuruc.info portálon nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján mindenki megtudhatja, hogy kik figyelték őt meg. Idén májusban a honlap Pintér lányának lehallgatásáról számolt be, és titkosszolgálati jegyzőkönyveket is közölt.
A héten Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos arról beszélt: egyértelműen megállapítható, hogy a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok idején ellenzéki politikusokkal kapcsolatban titkos adatgyűjtés történt. Az előzetes letartóztatásban lévő Benedek Fülöp volt államtitkárnál tartott házkutatáskor a fideszes képviselő megfigyelésére utaló információkat találtak a nyomozók, akik egyébként – úgy tudjuk – még hetekig értékelik az ott lefoglalt óriási adatmennyiséget.
Vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.