Röviden

MTI
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszáz új körzeti megbízott
A rendőrség ötszáz új megbízotti poszt létesítésével és a hozzájuk tartozó települések csoportos kijelölésével kívánja elérni, hogy Magyarországon mindenhol legyen körzeti megbízott (kmb) – mondta Horváth Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főosztályvezető-helyettese tegnap Hajdúhadházon. (MTI)

Értelmetlen volt a monoki rendelet
Hatályon kívül helyezte Monok önkormányzati testülete a korábbi településvezetés által hozott szociáliskártya-rendeletet – közölte Demeterné Bártfay Emese (Fidesz–KDNP) polgármester, mivel a szociáliskártya-rendelet értelmetlen, ugyanis senkinek nincs ilyen plasztikkártyája a településen. Visszavonták azt a szándéknyilatkozatot is, amely alapján a kettős állampolgárságot kérő határon túli magyarok Kossuth Lajos monoki szülőházába jelentkezhettek volna be abból a célból, hogy magyarországi tartózkodási helyük is legyen. (MTI)

Központban az emberi méltóság
Schmitt Pál tegnap hivatalában fogadta az Emberi Méltóság Tanácsának vezetőit. Lomnici Zoltán (képünkön jobbra), a tanács elnöke azt mondta: arra kérték a köztársasági elnököt, hogy az emberi méltóságot az új alkotmány tervezetéhez csatolandó véleményében emelje ki. Schmitt Pál ezzel egyetértett, és hangsúlyozta, hogy a legfontosabb jognak tekinti az emberi méltósághoz való jogot. Arról is tájékoztatták a köztársasági elnököt, hogy egy zarándokút részeként decemberben visszavisznek az olaszországi Doberdóba egy Krisztus-szobrot, amelyet 93 évvel ezelőtt egy honvéd alezredes hozott Magyarországra egy porig rombolt templomból. (MTI)

Kitüntetés a hitoktatónak
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) testületi döntése alapján Soltész Mária hitoktató, a szendrőládi egyházközség tagja kapta a Szent Erzsébet rózsája díjat. Az idén tizenegyedik alkalommal odaítélt kitüntetést Ternyák Csaba egri érsek, javaslattevő főpásztor, az MKPK elnökhelyettese jótékonysági esten adta át Soltész Máriának tegnap Budapesten, a Duna Palotában. (MTI)

Új kormánytisztviselő
Kormánytisztviselőnek nevezte ki Schmitt Pál államfő unokaöccsét, Schmitt Pál Pétert a miniszterelnökség állományába Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár – derül ki a Magyar Közlöny tegnapi számából. Schmitt Pál Péter 2008-ban és 2009-ben több sajtóközleményt is jegyzett a Polgári Fiatalok Egyesülete elnökeként. (Index)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.