Röviden

MN
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Géphiba a jégen
Jégkorong Mol-liga: Dunaújváros–Újpest 9-1 – a 2. harmad után félbeszakadt a jégkészítő gép hibája miatt, Vasas–Brassó 4-2, Csíkszereda–Miskolc 2-3 – hosszabbítás után, Steaua Bucuresti–Fehérvár Farm 5-2. Osztrák liga: Fehérvár–Vienna Capitals 5-6 – hosszabbítás után. (MN)

Berki Vk-döntős
Berki Krisztián az angol Louis Smith mögött 2. helyen jutott a lólengés mai döntőjébe a glasgow-i tornász Világkupa-versenyen. (MTI)

Labdás bajnokik
Kézilabda NB I, nők: Alcoa–Érd 26-30, Szekszárd–Békéscsaba 24-35; férfiak: Orosháza–FTC 20-28. Kosárlabda NB I, férfiak: Paks–Salgótarján 91-62; nők: Szolnok–FTC 67-73. (MN)

Új (kosár)pályán
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) tegnapi küldöttgyűlésén elfogadták az Új pályán címet viselő átfogó reformtervezetet. Az MKOSZ májusban megválasztott elnöke, Szalay Ferenc azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra a kosárlabda legyen az ország legnépszerűbb teremsportja. A küldöttgyűlésen életműdíjat kapott két korábbi játékvezető-legenda, a 85 éves Kassai Ervin és a 80 éves Szittya Imre. (MTI)

Galántai pofonok
A magyar ökölvívó-válogatott ma este hattól Galántán csap öszsze a házigazda szlovákokkal, az új szabályoknak megfelelően tíz kategóriában. A mieink a jelenlegi legjobb összeállításban küzdenek, kesztyűt húz az idei moszkvai Eb három érmese, az 1. helyezett Bacskai Balázs (69 kg, képünkön), a 2. Káté Gyula (64) és a 3. Darmos József (91) is. (MN)

Balzsay kiütése
Tegnap este Hamburgban az Universum profiboksz-gáláján a volt nagyközépsúlyú WBO-világbajnok Balzsay Károly a 4. menetben testen kiütötte a szerb Misa Nikolicsot. (MN)

Bronzérmesekről
Bronzérmes győztesek címmel jelent meg Jocha Károly új könyve, amely 88 magyar olimpiai 3. helyezett portréját tartalmazza. A tegnapi bemutatón elhangzott, hogy 16 sportág versenyzői kerültek be a 430 fotóval illusztrált, 200 oldalas könyvbe. A legidősebb az 1936-os berlini játékokon a tornászcsapattal szerepelt, 96 éves Tőrös Olga, a legfiatalabb pedig a 2008-as pekingi olimpián kenu kettesben indult, 23 esztendős Kiss Tamás. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.