A frontról jött

2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg nem erősített hírek szerint választási csalási ügybe keveredett Katona Magda, az Afganisztánért Alapítvány elnöke. Hogy igaz-e az afgán Emruz tévécsatorna erről szóló videofelvétele, vagy csak egy ügyes montázzsal akarták besározni a humanitárius asszonyt, egyelőre nem tudni. A történet után járó magyar köztévé csütörtöki Ma reggel című adása nem járt sikerrel, Katona interjúalany a műsor kellős közepén nemes egyszerűséggel kirohant a stúdióból. Viharos volt a távozás, az elnök asszony kifelé menet is mondta a magáét, a boldogult Mónika-show+ban mutattak legutóbb ilyesmit… El lehet képzelni a műsorvezető Obersovszky Pétert és két kérdező társát, amint ott maradtak hoppon, beléjük szorulva egy halom kérdéssel. A három csalódott újságíró mellett a tévénézőben is benne szorult a tájékozatlanok keserűsége, ugyanis a kirohanást megelőző percekben Magda asszony értékelte az afgán választásokat, majd elárulta, hogy személyes vitája van az Emruz tulajdonosával, jóllehet az ominózus – általa montázsnak nevezett – felvétel utolsó kockáján kétségkívül az ő, mármint Katona Magda arca látható. A közjáték elemzői egyébként semmiféle műsorvezetői hibát nem találtak, amiből arra lehet következtetni, hogy az alapítványi asszony önmagát hergelte fel, mielőtt a kirohanás mellett döntött. (A műsorvezető még arra lett volna kíváncsi, mivel foglalkozik a szervezet Afganisztánban, az egyik kérdező társ pedig javasolta, ne a választásokat értékeljék.)
Miután Katona Magda a későbbiek során nem tért vissza a kifutópályára, Obersovszky Péteréknek nem maradt más, mint újraolvasni az elszáguldott asszonynak a The Washington Posthoz címzett levelét, amelynek lényege, hogy nem ő látható a felvételen, ő nem tett semmi törvénybe ütközőt a választásokon, csupán egy politikai támadás áldozata, azonkívül egy elismert Afganisztán-szakértő. Aki a front feszültségét máig viseli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.