A szolgálatok is a Facebookon lógnak

Rendszeresen követik a titkosszolgálatok a közösségi portálok tartalmát. Ez valójában  nem meglepő, mégis kissé mellbe vágja az embert, ha minderről egykori profi hírszerzők beszélnek.

Munkatársunktól
2010. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földi László, a polgári hírszerzés korábbi műveleti igazgatója mellett Rawelhoffer Antal nemzetbiztonsági szakértő is azt mondta lapunknak: csak óvatosan szabad magunkról információt közzétenni a közösségi oldalakon, ugyanis a „szervek” mindent figyelnek. Persze leginkább bűnözőkre, terroristákra vadásznak a kémek, bár arra is volt példa, hogy a titkosszolgálatok ellenzéki politikusok kapcsolati hálóját és egyéb jellemző adatait gyűjtögették az interneten keresztül (is). A volt hírszerző állítja, az amerikaiak a világ összes (!) telefon- és faxforgalmát figyelik, naponta elmentik és keresőprogramokkal fésülik át.
Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.