A virtus vége

2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak örülni lehet a hírnek, amely szerint hamarosan munkaszimulátorokat alkalmaz az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI), mert az már tényleg abszurdum, ami itt a leszázalékoltatás körül történik. Elég csak szétnézni a főváros rokkantparkolóhelyein, hány pazar terepjáró szélvédőjén látni odabiggyesztett kerekes székes matricát… Egészségtől kicsattanó, tip-top fizikumú emberek ügyeskedik be magukat a rászorulók közé, hozzájutva így különféle pénzekhez, segélyekhez, papírokhoz, engedélyekhez. Olyan sikk lett ez mára, mint az adócsalás. Vagány virtus, pajtáskodó zsiványság, ami szép lassacskán besunnyogott a közerkölcsbe. Kicsit meg is lepődött a közvélemény, amikor arról érkezett hír, letartóztattak néhány hamisan leszázalékoló ORSZI-orvost. Nem a hamisításon hökkent meg a nyilvánosság (nyílt titok az ilyesmi), hanem hogy elvitték őket… Ez eddig nem volt szokás.
Akár szimbólum is lehetne idehaza a munkaszimulátor, amit ha korábban használunk, talán nem alakulhatott volna ki a Hunvald- (Hagyó-, Zuschlag- stb.) -féle haramiavilág a maga parazitáival, külsős „tanácsadóival”, nábobbá lett semmittevőivel. Hiszen ha belegondolunk, ők is megkapták a maguk hamis leszázalékolómatricáit, amelyek bizonyos VIP-parkolást, érinthetetlenséget garantáltak, ráadásul kasszakulcsként is szolgáltak. A jelenlegi közállapotokat tekintve úgy tetszik, lesz még bőven dolguk a munkaszimulátoroknak, csak bírják erővel. A szimulánsok számára nincs jó hírem. Innen nézve: game over. A játéknak vége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.