Adócsalás: producerek előzetesben

Hírösszefoglaló
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Televízió Híradójának információi szerint őrizetbe vették Koltai Gábor filmproducert – Koltai Róbert és Pogány Judit fiát – akit csalással, adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak. A köztelevízió hírműsora tegnap este arról számolt be, hogy az ügyben idén tavasszal kezdett nyomozni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal feljelentése alapján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).
Sipos Jenő szóvivő az MTV-nek azt mondta, az eddigi adatok szerint a mozifilmek forgalmazásával, értékesítésével foglalkozó társaságok offshore cégek beiktatásával, illetve fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést. (Az Index azt írta, a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hoztak létre.) A köztévé szerint az ügyében négy, 3 dimenziós animációs film számláit is vizsgálják, a gyanú szerint a filmek három producere fiktív számlákkal igazolta az állami támogatás elköltését. Három producert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, két másik gyanúsított szabadlábon védekezhet. Az Index információja szerint augusztus 2-án a VPOP egyszerre 22 helyen tartott házkutatást az adócsalás ügyében, a napokban pedig negyvenöt nyomozó és járőr részvételével 14 helyszínen volt újabb házkutatás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.