BKV: beszállna az állam?

2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenszázalékos tulajdonrészszel szálljon be az állam a fővárosi tömegközlekedést működtető Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-be, és a MÁV-val, illetve a Volánnal közösen hozzon létre egy konzorciumot – ismertette tegnap első közmeghallgatásán Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester a BKV finanszírozására tett javaslatát. Bejelentette: a városvezetés ajánlatát már eljuttatták Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez. – Amennyiben erről még a 2011-es költségvetés parlamenti végszavazása, azaz karácsony előtt megállapodunk a kormánnyal, akkor hosszú távra megoldódik a BKV és a főváros környéki, elővárosi tömegközlekedés működtetése. A magas üzemeltetési költségek már jövőre csökkenhetnének. A városházán pedig gőzerővel dolgozunk azon, hogy a 800 milliárd forintos pénzügyi és fejlesztési adósságállománnyal küszködő közlekedési cég tulajdonosaként megduplázzuk az eddigi 10 milliárd forintos önkormányzati támogatást – fejtette ki a főpolgármester.
Tarlós a közmeghallgatáson beszélt arról is: az előző városvezetés öröksége, hogy a csőd szélén áll a gyógyfürdőket működtető cég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.