Cáfol az áldozat

Balogh Roland
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helytelenül állítják azt, hogy féltünk volna tőle; egyáltalán nem erőszakos személy, és nem éreztem azt, hogy fenyegetne – állította egy korábbi interjúban Julian Assange egyik állítólagos áldozata. Az ausztrál állampolgárságú WikiLeaks-vezér svédországi nemierőszak-botrányának kirobbanása után a balközép Aftonbladet napilapnak név nélkül nyilatkozó nő elmondta önként mentek bele az „afférba”. A névtelen interjúalany ugyanakkor határozottan visszautasította azt a feltételezést, hogy az ügy mögött a WikiLeaks Pentagonból vezérelt lejáratása állna.
„Feminista, valamint az állatok jogaival, napi svéd politikáról és Kubáról szóló megjegyzéseimet, kommentjeimet az alábbi honlapcímről érhetitek el” – erről már Assange másik állítólagos áldozata maga írt egy internetes naplóbejegyzésében. A közösségi oldalak és egyéb fórumok alapján Anna Ardina a svéd Szociáldemokrata Párton belül működő egyik keresztény szárnyának titkára és sajtószóvivője. A Testvériség Mozgalom elnevezésű csoport arról híresült el, hogy vitafórumaikra antiszemita szónokokat is meghív. A szervezet Julian Assange-t is felkérte, hogy tartson előadást.
A WikiLeaks vezetője egyébként nem volt hajlandó elmondani, kikkel létesített szexuális viszonyt Svédországban, a botrány kirobbanása után pedig azt kifogásolta, a rendőrség nem hallgatta meg az ő verzióját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.