Célkeresztben a Reichstag

Stefan Lázár
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozódik a Németországot érintő terrorveszély – erősítette meg Angela Merkel. A kancellár reális fenyegetésről beszélt, a biztonsági intézkedések növelését pedig jogos reakciónak nevezte. A német rendőrség ezúttal határozott információkra támaszkodva ítéli meg a mozlim terroristák támadásának lehetőségét, amely a német parlament, azaz a Reichstag ellen irányulna.
Az információk két forrásból származnak. A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) több telefonhívást kapott egy külföldön tartózkodó személytől, aki állítólag szakítani akar a szent háborúra készülő csoporttal. Szerinte a csapat hat személyből áll, közülük kettő már Berlinben tartózkodik. A másik négy – további utasításra várva – még nem indult útnak. Az amerikai FBI-tól kapott üzenet azt közölte a BKA-val, hogy a Saif (Kard) nevet viselő, az al-Kaida szervezettel együttműködő síita–indiai csoport két tagját küldi a német fővárosba, hogy ott merényleteket kövessen el.
A támadásokra felkészített rendőrök határozott utasítást kaptak, terrorista akció esetén azonnal használják fegyvereiket. – Tanultunk az országban lezajlott ámokfutásokból. A rendőrök nem habozhatnak – mondta Matthias Seeger, a rendőrség főparancsnoka.
A windhoeki repülőtéren közben az Air Berlin légitársaság Münchenbe készülő gépére címzés nélkül feladott állítólagos pokolgép álbombának bizonyult, amelyet egy amerikai cég készít, hogy azzal teszteljék a biztonsági ellenőrzések megbízhatóságát. A vállalatot vezető Larry Copello szerint a namíbiai fővárosban lefoglalt bőrönd szerkezetét nyolcvanéves anyósa szerelte össze, és azt az ottani repülőtér rendőrségének időközben őrizetbe vett parancsnoka helyezte el a csomagokat szállító futószalagra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.