Drágán vették a Szilvásy-após festményeit

Szilágyi Richárd
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három újabb ügyben fejeződött be a belső vizsgálat, és mindhárom ügyben büntetőfeljelentést tettek – jelentette be Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos budapesti sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus elmondta, a háromból két ügy a Magyar Közút Kht.-hoz köthető, és mindkettő informatikai beszerzéssel kapcsolatos. Az egyikben az állami tulajdonú kht. a Megaholding Kft.-vel kötött a cég belső szabályait és a közbeszerzési szabályokat megszegve szerződést, amivel a kormánybiztos szerint 125 millió forint kár érte az államot. A másik ügyben a Magyar Közút Kht. a Gts Datanet Távközlési Kft.-vel kötött ugyancsak a közbeszerzési szabályok megkerülésével szerződést, itt az államot több mint 130 millió forint kár érte – mondta Budai Gyula. Az elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatása szerint a Magyar Közút újonnan megválasztott vezetője mindkét ügyben feljelentést tett a rendőrségen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig elrendelte a nyomozást.
A harmadik ügyben Budai Gyula elmondása szerint az a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdoni körébe tartozó Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. érintett, amely Csáky Lajos hódmezővásárhelyi festőművésztől, Szilvásy György volt titokminiszter apósától vett 10 millió forintért öt képet, ám azok csak 3 millió forintot értek a szakértő szerint. Mint közölte, a vizsgálat megállapította, hogy a számlát később állították ki, mint ahogy a vállalkozási szerződést aláírták volna. Ebben az ügyben a BMSK Zrt. tett jogi képviselője útján feljelentést magánokirat-hamisítás, hűtlen, illetve hanyag kezelés és felbujtás gyanúja miatt. – Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak önvizsgálatot kellene tartania a „megalapozatlan vádaskodások” helyett – reagált az MSZP Budai bejelentésére. A szocialisták közleményükben úgy fogalmaznak, hogy elképedve figyelik a Fidesz morális tartását, amely olyan előélettel rendelkező emberekre bízza az elszámoltatást, mint Budai Gyula.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.