Durcás bukottak

2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juszt se mondanak le egyetemi gazdasági tanácstagságukról a Medgyessy- és Gyurcsány-kormány bukott miniszterei, hiába kérte őket szép szóval az Orbán-kabinet Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. Réthelyi Miklós november 30-ig adott időt távozásra a szocialista–szabad demokrata ejtőernyősöknek, felkérésének azonban nem mindenki tett eleget. Három kiszolgált miniszter, Békesi László, Csillag István és Draskovics Tibor (megannyi pénzügyi, gazdasági zseni – csupán a kor nem értette meg őket) például egyértelműen elutasította a felkérést, ők továbbra is ragaszkodnak a pluszpénzhez. Két olyan gazdasági tanácsi tagról is tudunk, aki lemond, ha a megbízatása idejére járó teljes tiszteletdíjat megkapja – ők főállásban valószínűleg kalmárok.
Ez az egész szánalmas adalék az országot legatyásító felelős pénzemberek kufárszelleméhez, de hát így teljes a kép a nemzet padlássöprőiről. Míg csöpög valami az állam csapjából, aláfekszünk… Ha majd egyszer valaki meg akarja festeni Csillag István korrupciós lovag portréját, ki ne felejtse belőle valahogy a tanácstagként fáradozó államférfit, amint türelmetlenül várja a pénzes postást. Vagy a felhőtlenül cincogó Draskovics egérke roppant igyekezetét a még megmaradt sajtdarabkáért a ketrec sarkában… Apró mozaikkockák ezek, de belőlük áll össze lassacskán a kép, s ha késve is, megtudhatjuk, milyen „nagyformátumú” államférfiak feszítettek nemrégiben a parancsnoki hídon. Bizony, ebből a szánalmas monetáris garnitúrából nemhogy a harácsolás fékjei hiányoznak – még a csupasz ráébredés képességeivel sem rendelkeznek. Mecénásokat, Széchenyiket meg végképp ne keressünk közöttük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.