Eddig ő bilincselt

2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért vannak elégedett nyugdíjasok is idehaza. Ilyen lehet Vágó László obsitos rendőr őrnagy, aki havonta 280 ezres juttatást tehet zsebre, miután – harmincnyolc évesen – szögre akasztotta a gumibotját és a viperáját. Vágó László színfoltja (sötét színfoltja) volt az emlékezetes 2006. október 23-i rendőrbemutatónak, ő irányította a legkegyetlenebb brigádot, az ő emberei lőttek ki szemeket, vertek össze egy már megbilincselt tüntetőt, akinek kezét, lábát is eltörték, ők lőttek közvetlen közelről hátba és nyakba (tíz lövéssel) egy fehér bottal vánszorgó, ártatlan embert, aki sebesüléseibe csaknem belehalt. A jól végzett vérengzés után az utcai harcos nyugállományba vonult, hajlamait a továbbiakban egy biztonsági cégnél igyekezett kamatoztatni. (Azóta onnét is eltanácsolták, jelenléte főnökének, a volt szocialista képviselő Doszpot Péternek is „ciki” lehetett.) Megkockáztatom, ha Vágó László a negyvenes-ötvenes évek környékén szocializálódik, egész biztosan az ÁHV-hoz szegődik, és azt is lefogadnám, hogy a szocialistákra voksolt a kiérdemesült hentes, merthogy azok nem ígérték a vérengzés firtatását. De hát nem úgy alakult, következésképp most zabszem sem fér a veterán őrnagy ülepébe. (Munkássága iránt legközelebb hétfőn érdeklődik a bíróság.) Bárhogyan alakul is a finálé, Vágó László nyugdíjas és vitéztársai emblematikus figurái lettek a viperákkal, rendőrlovakkal stilizált Gyurcsány-korszaknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.