Elárverezik Hunvald autóját

Vége a hivatali luxusnak, amelyet már az elmúlt hetekben a közrend és a biztonság szolgálatával váltottunk fel – közölte Vattamány Zsolt. Erzsébetváros fideszes polgármestere bejelentette: elárverezik elődje, a súlyos bűncselekményekkel vádolt MSZP-s Hunvald György tízmilliós szolgálati luxusautóját.

2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fel vörösök, proletárok, csillagosok, katonák – dübörögte tegnap Hunvald György, az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt tegnap „kiállított” Peugeot 607 típusú egykori szolgálati autójában bekapcsolt CD-lejátszó. – A még 2007-ben 13 millió forintért vásárolt luxuskocsi, amely több mint másfél éve, azaz a korábbi szocialista polgármester őrizetbe vétele óta nem futott, hamarosan kalapács alá kerül – mondta Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), a VII. kerület polgármestere. Hangsúlyozta: a Peugeot eladásával is jelzik a kerület lakóinak, hogy új korszak kezdődött, és a hivatali luxus helyett a rend, a közbiztonság, a közterületek biztonsága került a középpontba. A polgármester Nagy Zoltánnak, a VII. kerület rendőrkapitányának átadta annak a három kocsinak, egy Skoda Octaviának és két Fiat Pandának az indítókulcsát, amelyet nemrég vett 9,7 millió forintért az önkormányzat.
Hunvald Györgyöt és 24 társát bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.
Golcsa József, Hunvald György egykori sofőrje a nyomozóknak elmondta, főnökének valóságos flotta állt rendelkezésére. Az MSZP-s politikus vagyonbevallásában feltüntetett 14 éves Jaguarján és Trabantján túl mások nevére több járművet vásárolt: a „tolvajtempós” Ford Mustangot, egy Lincoln Navigatort, még egy Jaguart, a szolgálatinál is nagyobb, 807-es Peugeot-t, feleségének egy Fiatot, magának egy Yamaha motort, sőt egy offshore cég segítségével, áttételesen egy Cessna típusú repülőt is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.