Elismerés

Munkatársunktól
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke, volt belga miniszterelnök (jobbra) kapta a Polgári Magyarországért Díjat. Az elismerést Kövér László házelnök adta át a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai székházában. A kitüntetést most először kapta külföldi személy. Wilfried Martens azért kapta az elismerést, mert más nyugat-európai kereszténydemokrata politikusok mellett szerepe volt abban, hogy a rendszerváltozás idején hazánkat politikai és gazdasági értelemben „visszahívják”, illetve „visszafogadják” Európába. Az alapítvány mindig olyan személyt tüntet ki, aki tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó értéket hozott létre, amelylyel a magyarságot gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül elősegítette. (T. P.)

Fotó: Máté Péter

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.