Elkészül a romastratégia

Munkatársunktól
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stockholmban és Koppenhágában folytatott tegnap tárgyalásokat Orbán Viktor Magyarország európai uniós elnökségre való felkészülése jegyében. A miniszterelnök a hazai gazdasági intézkedések mellett a romastratégiáról is beszélt a svéd kollégájával, Fredrik Reinfeldttel tartott közös sajtótájékoztatón. Mint mondta, a stratégia központi témája lesz a magyar EU-elnökségnek. Ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre hangsúlyozta, tévedés azt hinni, hogy speciális magyar, szlovák vagy bolgár kérdésről lenne szó, ez ugyanis összeurópai kérdés. Orbán Viktor szerint a romastratégia kulcsszavai az oktatás és a munka. Azt is elmondta, hogy igyekezett információkat gyűjteni Reinfeldttől arról, mire szükséges koncentrálni az elnökség alatt – jelentette az MTI.
Orbán Viktor délután Lars Lokke Rasmussen dán kormányfővel tárgyalt. Nyilatkozatában a magyar kormányfő kijelentette, hazánk elnöksége úgy fejeződik be 2011. június 30-án, hogy lesz az Európai Uniónak elfogadott romastratégiája. Az energiahatékonyságról is beszéltek a miniszterelnökök, illetve támogatásukról biztosították az EU-hoz csatlakozni kívánó Horvátországot és Izlandot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.