Elnökségi haladás

Zord Gábor László
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnökségi konvojok miatt nem fogják megbénítani Budapest forgalmát – mondta tegnap hazánk január 1-jén kezdődő európai uniós elnökségének kormánybiztosa azon a tájékoztatón, amelyet az előkészületek állásáról tartott a Külügyminisztériumban. Robák Ferenc elmondta: nem negyvenautós konvojokkal, hanem néhány busszal szállítják majd a delegációkat budapesti szállodáik és a gödöllői kastély mint fő helyszín, illetve a Ferihegy között. Lezárás nem lesz. Erre csak akkor kerül sor, ha a politikai helyzet függvényében május végén, a magyar elnökség idején Budapesten kell megrendezni az EU keleti partnerségi csúcstalálkozóját, amelyre állam- és kormányfők hivatalosak – ennek biztosítása ugyanis csak így lehetséges.
Robák – aki a felkészülés kapcsán úgy fogalmazott, „megfeszített erővel sikerült elérniük, hogy már látják az alagút végét” – szólt arról is, hogy a nemzetközi repülőtér terminálja közelében épülő postai levélszortírozót használják fel VIP-váróként. Ami az általa két-három naponta személyesen bejárt gödöllői helyszínt illeti, a kormánybiztos elmondta: jól áll a gödöllői kastély egykori lovardájából kialakított tanácskozóterem. Már a csillárokat szerelik fel, néhány nap múlva bemutatják az uniós nagyköveteknek. December 15-én lesz a hivatalos átadás, utána kerül sor a bútorozásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.