Előzetes letartóztatásban Damu Roland

Csibra Tibor
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TV2 Jóban Rosszban című szappanoperájának szereplőjét előzetes letartóztatásba helyezte szombaton a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). A testület harminc napra rendelt el kényszerintézkedést a színésszel szemben. Mint arról beszámoltunk a rendőrség csütörtökön vette őrizetbe a férfit, miután volt barátnője feljelentette, hogy a lakásán megverte,és megerőszakolta őt. A nő kijutott a házból, barátai segítségével kórházba került, majd értesítette a hatóságot a történtekről. Damu Roland meghiúsíthatja az ellene indított büntetőeljárást, befolyásolhatja a sértettet és a tanúkat – áll az előzetes letartóztatásáról szóló határozat indoklásában. A döntés ellen a védelem és az ügyész is fellebbezett, előbbi a kényszerintézkedés megszüntetéséért. A vádhatóság szerint pedig fennáll a terhelt szökésének, elrejtőzésének veszélye is. Ennek megállapítása a kényszerintézkedés fenntartása miatt lényeges.
Damu Roland védőjét, Szigethy Györgyöt meglepte a PKKB szombati határozata, szerinte a színész tisztázta magát rendőrségi kihallgatásán, és hazugságvizsgálatot kért maga és a feljelentő ellen is. A gyanúsított hasonló okból állt már bíróság előtt, egy másik korábbi barátnője bántalmazásáért többéves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így – ha a mostani ügyben vádat emelnek ellene – visszaesőként is kezelhetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.